City Doctors

Ενημερωθείτε για την Υγεία σας

Πρόβλεψη αντικοινωνικής αντίδρασης στο διαδίκτυο του ερωτικού μας συντρόφου. Έρευνα του Πανεπιστημίου Κεντ .

Θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε να συμμετάσχετε σε μια έρευνα, η οποία αφορά στον τρόπο που χειριζόμαστε τις σχέσεις μας με τους ρομαντικούς/σεξουαλικούς συντρόφους. Συγκεκριμένα, ο στόχος της έρευνας είναι να διαπιστωθεί αν ορισμένα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας μπορούν να προβλέψουν αντικοινωνικές αντιδράσεις στο διαδίκτυο. Η έρευνα αυτή πραγματοποιείται από τη Δρ. Αφροδίτη Πίνα κ τη Δρ. Χριστιάνα Ιορδάνου του Πανεπιστήμιου του Κεντ. Ευελπιστούμε πως η έρευνα αυτή θα παρέχει χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τους παράγοντες που οδηγούν αντικοινωνικές και παραβατικές αντιδράσεις στο διαδίκτυο ή χρησιμοποιώντας τεχνολογία και τυχόν συστάσεις για την πρόληψή τους.

Πρόβλεψη αντικοινωνικής αντίδρασης στο διαδίκτυο του ερωτικού μας συντρόφου. Έρευνα του Πανεπιστημίου Κεντ . citydoctors.gr

person

ΠΩΣ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΛΙΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ

Είμαστε πια όλοι γιατροί; Τζάμπα τα περίπου 11 χρόνια που έβγαλα τα μάτια μου διαβάζοντας για να γίνω Παθολόγος; Συν το μεταπτυχιακό, συν η συνεχιζόμενη ιατρική εκπαίδευση;

Είμαστε όλοι γιατροί του facebook, του google; Tόσο απλό ήταν;

ΠΩΣ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΛΙΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ citydoctors.gr

person

ΥΨΗΛΗ ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ

Για να μειωθεί ο καρδιαγγειακός κίνδυνος (καρδιακά επεισόδια, εγκεφαλικά επεισόδια κ.ά.) στην ενήλικο ζωή, έχουν θεσπιστεί κατευθυντήριες οδηγίες για τον έλεγχο, την παρακολούθηση και την αντιμετώπιση της υψηλής χοληστερίνης στα παιδιά.

ΥΨΗΛΗ ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ citydoctors.gr

person

ΟΞΕΙΑ ΦΛΕΒΙΚΗ ΘΡΟΜΒΩΣΗ και ΤΡΙΠΛΕΞ ΚΑΤΩ ΑΚΡΩΝ ( έγχρωμη υπερηχο φλεβογραφία )

Η θρόμβωση είναι η κύρια παθολογική διεργασία που προσβάλλει τις φλέβες μας.

H θρόμβωση μπορεί να συμβεί είτε σε μικρή επιφανειακή φλέβα του επιπολής φλεβικού δικτύου, κατάσταση ακίνδυνη, είτε σε μεγάλη φλέβα του εν τω βάθει δικτύου κατάσταση σοβαρή που μπορεί να έχει σαν επιπλοκή την πνευμονική εμβολή.

ΟΞΕΙΑ ΦΛΕΒΙΚΗ ΘΡΟΜΒΩΣΗ και ΤΡΙΠΛΕΞ ΚΑΤΩ ΑΚΡΩΝ ( έγχρωμη υπερηχο φλεβογραφία ) citydoctors.gr

person CityDoctors

ΚΑΤΑΓΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΩ ΠΕΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΜΗΡΙΑΙΟΥ ΟΣΤΟΥ και ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΤ ΟΙΚΟΝ

Είναι από τα συχνότερα κατάγματα στους ηλικιωμένους και υπερήλικες.

Μία πτώση και από μικρό ύψος πχ από την καρέκλα μπορεί να είναι αρκετή για να συμβεί ρήξη της οστικής συνέχειας του μηριαίου δηλαδή κάταγμα.

ΚΑΤΑΓΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΩ ΠΕΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΜΗΡΙΑΙΟΥ ΟΣΤΟΥ και ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΤ ΟΙΚΟΝ citydoctors.gr

person CityDoctors

ΕΜΒΟΛΙΟ KATA TOY COVID-19 ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΑΠΑΝΤΟΥΝ

Περίληψη της χθεσινής διαδραστικής εκδήλωσης του Υπουργείου Παιδείας με την ομότιμη καθηγήτρια Παιδιατρικής και πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, και την καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου

ΕΜΒΟΛΙΟ KATA TOY COVID-19 ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ citydoctors.gr

person

ΓΙΑΤΙ ΣΚΕΦΤΗΚΑ ΝΑ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΩ ΣΤΗ ΔΑΝΙΑ

Ή γιατί η υγεία της 8χρονης κόρης μου έγινε έρμαιο στα χέρια ανεμβολίαστων συμπατριωτών μου

Η απάντηση είναι απλή. Για να σώσω το παιδί μου. Όσο κλισέ και μελοδραματικό και αν ακούγεται, η παρούσα κατάσταση είναι αυτή. Ο COVID είναι εδώ, χορεύει όλη την ανθρωπότητα, η ζωή μας δεν μπορεί να είναι κανονική, άνθρωποι πέθαναν, πεθαίνουν και θα πεθάνουν.

ΓΙΑΤΙ ΣΚΕΦΤΗΚΑ ΝΑ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΩ ΣΤΗ ΔΑΝΙΑ citydoctors.gr

person CityDoctors

Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

«Χτίζοντας έναν πιο δίκαιο και πιο υγιή κόσμο» είναι το φετινό μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 7 Απριλίου, ημέρα που ιδρύθηκε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Παγκόσμια Ημέρα Υγείας citydoctors.gr

person CityDoctors

Το φαινόμενο της πολυφαρμακίας στην Τρίτη Ηλικία

Η συνταγογράφηση και η χρήση πολλαπλών φαρμάκων για την αντιμετώπιση ταυτόχρονων ασθενειών είναι γνωστή ως πολυφαρμακία. Ανεξάρτητα από τον ορισμό, η ύπαρξη της πολυφαρμακευτικής αγωγής με τη γήρανση μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένο κίνδυνο ακατάλληλης χρήσης φαρμάκων, ανεπαρκή χρήση αποτελεσματικών θεραπειών, σφάλματα φαρμάκων, αλληλεπιδράσεις μεταξύ διαφόρων φαρμάκων και φαρμάκων – ασθενειών, και το σημαντικότερο, σε ανεπιθύμητες ενέργειες φαρμάκων.

Το φαινόμενο της πολυφαρμακίας στην Τρίτη Ηλικία citydoctors.gr

person

ΙΑΤΡΙΚΗ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΖΩΗΣ

ΙΑΤΡΙΚΗ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΖΩΗΣ

Δηλαδή ουσιαστικά επιστροφή στον φυσικό τρόπο ζωής, με άξονα την προληπτική ιατρική που βασίζεται σε τεκμηριωμένη έρευνα.

Οι πυλώνες είναι έξι

ΙΑΤΡΙΚΗ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΖΩΗΣ citydoctors.gr

person CityDoctors

Διατήρηση της ψυχικής ευεξίας κατά την παραμονή μας στο σπίτι

Οι καταστάσεις έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία μπορούν να επηρεάσουν την υγεία, την ασφάλεια και την ευημερία των ατόμων προκαλώντας για παράδειγμα, ανασφάλεια, σύγχυση, συναισθηματική απομόνωση και στίγμα. Οι οικονομικές απώλειες, η εξ αποστάσεως εργασία και εκπαίδευση και η συμμόρφωση που απαιτείται για τη προστασία της δημόσιας υγείας, προκαλούν μία σειρά συναισθηματικών αντιδράσεων. Το να φροντίζουμε λοιπόν το μυαλό μας όπως και το σώμα μας, είναι ιδιαίτερα σημαντικό κατά τη διάρκεια της παραμονής μας στο σπίτι.

Διατήρηση της ψυχικής ευεξίας κατά την παραμονή μας στο σπίτι citydoctors.gr

person

ΛΟΞΥΓΓΑΣ

Στην περίπτωση του παρατεταμένου (άνω των 48 ωρών λόξυγγα) είναι σημαντικό να αναζητήσουμε ιατρική συμβουλή για τη διαπίστωση και την αντιμετώπιση του αιτίου. 

ΛΟΞΥΓΓΑΣ citydoctors.gr

person CityDoctors

ΤΑΥΡΙΝΗ

Όλες οι άλλες ιδιότητες και τα ωφέλη που αποδίδονται στην ταυρίνη δεν έχουν μελετηθεί επαρκώς στον άνθρωπο, όπως δεν έχει μελετηθεί  και η εξωγενής μακροχρόνια χορήγηση συνθετικής ταυρίνης.

ΤΑΥΡΙΝΗ citydoctors.gr

person

ΑΥΤΙΣΜΟΣ

Παρόλο που το αυτιστικό παιδί μοιάζει νοητικά |"καθυστερημένο" αρκετά συχνά μεγαλώνοντας εμφανίζει κάποια εξαιρετική δεξιότητα ή ταλέντο π.χ. στα μαθηματικά, στη ζωγραφική.

ΑΥΤΙΣΜΟΣ citydoctors.gr

person

Φάρμακα κατά της διάρροιας. Πόσο αθώα είναι?

Ένα φάρμακο που αδιαμφισβήτητα διεκδικεί μία θέση στο κουτί πρώτων βοηθειών, είναι και η Λοπεραμίδη, το γνωστό σε όλους μας Imodium (neo-septol, rheostop, Imodium plus κτλ). Είναι η πρώτη σκέψη που μας περνά από το μυαλό όταν το έντερο αρχίζει να δουλεύει σε τρελούς ρυθμούς με αποτέλεσμα την εμφάνιση των ανεπιθύμητων διαρροιών. Δρα άμεσα και ανακουφίζει στις περισσότερες των περιπτώσεων. Παρόλα αυτά υπάρχουν κάποια σημεία που πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή πριν την χρήση του ή κατά την διάρκεια της εφαρμογής του και είναι τα κάτωθι:

Φάρμακα κατά της διάρροιας. Πόσο αθώα είναι? citydoctors.gr

person CityDoctors

search
Πρόβλεψη αντικοινωνικής αντίδρασης στο διαδίκτυο του ερωτικού μας συντρόφου. Έρευνα του Πανεπιστημίου Κεντ . ΠΩΣ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΛΙΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΥΨΗΛΗ ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΟΞΕΙΑ ΦΛΕΒΙΚΗ ΘΡΟΜΒΩΣΗ και ΤΡΙΠΛΕΞ ΚΑΤΩ ΑΚΡΩΝ ( έγχρωμη υπερηχο φλεβογραφία ) ΚΑΤΑΓΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΩ ΠΕΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΜΗΡΙΑΙΟΥ ΟΣΤΟΥ και ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΤ ΟΙΚΟΝ ΕΜΒΟΛΙΟ KATA TOY COVID-19 ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑΤΙ ΣΚΕΦΤΗΚΑ ΝΑ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΩ ΣΤΗ ΔΑΝΙΑ Παγκόσμια Ημέρα Υγείας Το φαινόμενο της πολυφαρμακίας στην Τρίτη Ηλικία ΙΑΤΡΙΚΗ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΖΩΗΣ Διατήρηση της ψυχικής ευεξίας κατά την παραμονή μας στο σπίτι ΛΟΞΥΓΓΑΣ ΤΑΥΡΙΝΗ ΑΥΤΙΣΜΟΣ Φάρμακα κατά της διάρροιας. Πόσο αθώα είναι? Εσωστρέφεια: Χάρισμα ή αδυναμία; ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΥΣΩΝΑ Κατάγματα περιοχής ισχίου Εμβόλιο για τον ιό HPV Αλόη η γνήσια - Aloe Vera Ουρολοιμώξεις στα παιδιά Τις ίδιες απαγορεύσεις με το συμβατό θα δέχεται και το ηλεκτρονικό τσιγάρο Απαλλαγείτε από τον πόνο στον Ώμο Ο ρόλος του λιπώδους ιστού στην υγεια των οστών Διατροφικές προτάσεις για ένα υγιεινό σνακ στο σχολείο Ωτίτιδα στα παιδιά Γάλα κεφίρ : Οι κόκκοι του προφήτη Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών (ΣΠΩ) Διάγνωση της Εγκυμοσύνης Σύζυγος Ιατρού

Αν είστε ειδικός στο χώρο της υγείας μπορείτε να στείλετε άρθρο για δημοσίευση στο blog@citydoctors.gr
Τα άρθρα ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.