City Doctors

Ενημερωθείτε για την Υγεία σας

PRP και Αναζωογόνηση ενδομητρίου (Platelet-Rich Plasma)

Η ενδομήτρια έγχυση πλάσματος πλούσιου σε αιμοπετάλια (PRP) είναι μια νέα προσέγγιση που έχει προταθεί για τη θεραπεία του λεπτού ενδομητρίου, ανεξαρτήτου αιτιοπαθογένειας.

PRP και Αναζωογόνηση ενδομητρίου (Platelet-Rich Plasma) citydoctors.gr

person CityDoctors

ΜΥΚΗΤΕΣ: ΕΙΝΑΙ ΣΥΧΝΟΙ ΚΑΤΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Παράγοντες που αυξάνουν συνδυαστικά τον κίνδυνο   είναι η παχυσαρκία, η αύξηση του σακχάρου του αίματος, η κακή διατροφή, η κατάχρηση αντιβιοτικών, η καταστολή του ανοσοποιητικού συστήματος, η ύπαρξη εγκαυμάτων, η χρήση ναρκωτικών. Η νοσηλεία σε μονάδες εντατικής θεραπείας και τα μεγάλα χειρουργεία συνδέονται με αύξηση της πιθανότητας μυκητιάσεων.

ΜΥΚΗΤΕΣ: ΕΙΝΑΙ ΣΥΧΝΟΙ ΚΑΤΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ citydoctors.gr

person CityDoctors

Ουρολοίμωξη: Πως «κολλάει» και γιατί είναι συχνή κατά το καλοκαίρι

Οι φλεγμονές της ουροδόχου οδού είναι από τις συχνότερες φλεγμονές που ο ειδικός παθολόγος αντιμετωπίζει στην καθημερινή κλινική πράξη κατά το καλοκαίρι. Συνηθέστερα πρόκειται για λοιμώξεις που εντοπίζονται στην ουροδόχο κύστη και την ουρήθρα, σπανιότερα ωστόσο υπάρχει συνοδός ή αμιγής προσβολή του νεφρού ή του προστάτη. Τα γεννητικά όργανα ενδέχεται να φλεγμαίνουν επίσης

Ουρολοίμωξη: Πως «κολλάει» και γιατί είναι συχνή κατά το καλοκαίρι citydoctors.gr

person CityDoctors

To ρόδι

Σύμβολο καλοτυχίας, γονιμότητας και αφθονίας, το ρόδι είναι γνωστό από την αρχαιότητα. Αναφορές του συναντάμε σε Αιγυπτιακούς πάπυρους, στην Οδύσσεια του Ομήρου αλλά και στην Ελληνική όσο και την Πέρσικη μυθολογία. Στην Αρχαία Ελλάδα οι καρποί του ήταν αφιερωμένοι στην Αφροδίτη, την Περσεφόνη, την Δήμητρα, την Αθηνά και την Ήρα. Με τους αιώνες ο συμβολισμός του πέρασε και στις νέες θρησκείες. Στον Χριστιανισμό αποτελεί σύμβολο ελπίδας, ζωής και ανάστασης. Στην Ελλάδα η παράδοση θέλει να το σπάμε την Πρωτοχρονιά για καλοτυχία.

 

To ρόδι citydoctors.gr

person CityDoctors

Παιδιατρική φυσικοθεραπεία

Τι είναι και σε ποιες περιπτώσεις πρέπει να απευθυνθεί κάποιος στον εξειδικευμένο παιδιατρικό φυσιοθεραπευτή;

Η παιδιατρική φυσικοθεραπεία είναι η εξειδικευμένη φυσιοθεραπευτική παρέμβαση σε βρέφη, νεογνά και εφήβους. Η αντιμετώπιση αφορά δυσλειτουργίες, κινητικά ελλείμματα, και λειτουργικούς περιορισμούς που εμποδίζουν την φυσιολογική καθημερινή δραστηριότητα και μπορεί να οδηγήσουν  σε καθυστέρηση της φυσιολογικής ανάπτυξης ή και των δεξιοτήτων  του παιδιού.

Παιδιατρική φυσικοθεραπεία citydoctors.gr

person CityDoctors

Aποκατάσταση καταγμάτων του χεριού και των δαχτύλων.
Τα κατάγματα του χεριού είναι τα πιο συχνά κατάγματα στο ανθρώπινο σώμα. Τα κατάγματα των μετακαρπίων υπολογίζονται στο 30-50% των καταγμάτων του χεριού.
Το χέρι μας είναι πολύ σημαντικό για τη λειτουργικότητα μας αφού το χρησιμοποιούμε σε αμέτρητες κινήσεις καθημερινά ενώ παίζει ρόλο στις εκφράσεις μας, καθώς και στην αλληλεπίδραση με το περιβάλλον μέσω της αφής (αντίληψη ζεστού-κρύου κλπ.)

Άρα είναι πολύ σημαντική όσο και περίπλοκη η αποκατάσταση του.

Aποκατάσταση καταγμάτων του χεριού και των δαχτύλων. citydoctors.gr

person CityDoctors

Οδηγίες για τον κοροναϊό COVID 19

ΤΙ ΚΑΝΩ ΟΤΑΝ ΕΙΜΑΙ ΥΓΙΗΣ /

ΤΙ ΚΑΝΩ ΟΤΑΝ ΕΙΜΑΙ ΑΡΡΩΣΤΟΣ /

ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ  ΜΑΣΚΑ 

ΥΠΟΠΤΟ ΚΡΟΥΣΜΑ 

Οδηγίες για τον κοροναϊό COVID 19 citydoctors.gr

person CityDoctors

Γρίππη - Πώς να μην κολλήσετε!

Κρούσματα γρίπης 2020: Τα τρία συνηθέστερα συμπτώματα. Τα τρία πιο αποτελεσματικά μέτρα αποφυγής του ιού αυτή την περίοδο για να «μην κολλήσετε». 

Γρίππη - Πώς να μην κολλήσετε! citydoctors.gr

person CityDoctors

Κρυολιπόλυση - Cryolipolysis

Η κρυολιπόλυση είναι μια σύγχρονη επαναστατική μέθοδος μείωσης του τοπικού πάχους. Τα λιποκύτταρα έχουν διαφορετική ευαισθησία στο κρύο σε σχέση με άλλα κύτταρα του σώματος, συγκεκριμένα όταν εκτεθούν σε θερμοκρασία από -5 έως -9 βαθμούς Κελσίου τα κύτταρα του λιπώδους ιστού καταστρέφονται και αποπίπτουν.  

Κρυολιπόλυση - Cryolipolysis citydoctors.gr

person CityDoctors

Φάρμακα κατά της διάρροιας. Πόσο αθώα είναι?

Ένα φάρμακο που αδιαμφισβήτητα διεκδικεί μία θέση στο κουτί πρώτων βοηθειών, είναι και η Λοπεραμίδη, το γνωστό σε όλους μας Imodium (neo-septol, rheostop, Imodium plus κτλ). Είναι η πρώτη σκέψη που μας περνά από το μυαλό όταν το έντερο αρχίζει να δουλεύει σε τρελούς ρυθμούς με αποτέλεσμα την εμφάνιση των ανεπιθύμητων διαρροιών. Δρα άμεσα και ανακουφίζει στις περισσότερες των περιπτώσεων. Παρόλα αυτά υπάρχουν κάποια σημεία που πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή πριν την χρήση του ή κατά την διάρκεια της εφαρμογής του και είναι τα κάτωθι:

Φάρμακα κατά της διάρροιας. Πόσο αθώα είναι? citydoctors.gr

person CityDoctors

Εσωστρέφεια: Χάρισμα ή αδυναμία;

Μία από τις σπουδαιότερες διαστάσεις της ανθρώπινης προσωπικότητας θεωρείται το συνεχές της εξωστρέφειας και εσωστρέφειας. Παρότι η πλειοψηφία των ανθρώπων τοποθετείται στο μέσον, περίπου, αυτού του φάσματος, στην ατομική ιδιοσυγκρασιακή «εξίσωση» ορισμένα χαρακτηριστικά τείνουν να προεξάρχουν.

Εσωστρέφεια: Χάρισμα ή αδυναμία; citydoctors.gr

person CityDoctors

2020: ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΓΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ

Το 2020 ήλθε κουβαλώντας όνειρα ελπίδες και υποσχέσεις. Τα όνειρα, οι υποσχέσεις και οι ελπίδες απαιτούν και την δική μας ενεργητική συμβολή και αγωνιστικότητα. Το 2020 μπορεί  να γίνει καλύτερο από το 2019 και αυτό σε μεγάλο βαθμό εξαρτάται και από εμάς, από την διάθεσή μας να σχεδιάσουμε ρηξικέλευθα μέτρα και να τα υλοποιήσουμε. 

Είναι η κατάλληλη στιγμή τώρα για να λάβετε αποφάσεις που αφορούν την βελτιστοποίηση της υγείας. Πείτε όχι στο κάπνισμα, ανακαλύψτε τη μεσογειακή διατροφή, ενταχτείτε σε προγράμματα άσκησης, κάντε προληπτικά check up, πάρτε τώρα την απόφαση να διακόψετε fast food και πολυφαγία. Όχι αύριο, σήμερα, το 2020, στην αυγή της νέας δεκαετίας που ανατέλλει. Στο παρόν άρθρο εκτίθενται τα πορίσματα ορισμένων σημαντικών ερευνών του 2019 που αφορούν την πρόληψη. Χρησιμοποιήστε τα εποικοδομητικά για να βελτιώσετε συνολικά την υγεία σας.

2020: ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΓΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ citydoctors.gr

person CityDoctors

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΙΤΙΣ-ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΙΤΙΣ ΤΩΝ ΤΑΞΙΔΙΩΝ

Ο κύριος παράγοντας που οδηγεί στην αύξηση των επεισοδίων γαστρεντερίτιδας κατά τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, ακόμη και στην περίπτωση των οικογενειακών γευμάτων και παρά το γεγονός ότι οι χαμηλές θερμοκρασίες του Χειμώνα δεν ευνοούν την ανάπτυξη παθογόνων μικροοργανισμών στα τρόφιμα, είναι η συνήθεια των εορταστικών μπουφέ και η παραμονή των εδεσμάτων επί μακρόν σε αυτά πριν το σερβίρισμα

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΙΤΙΣ-ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΙΤΙΣ ΤΩΝ ΤΑΞΙΔΙΩΝ citydoctors.gr

person CityDoctors

ΓΥΜΝΑΣΤΕΙΤΕ ΣΩΣΤΑ! Άσκηση, Υγεία και σύνδρομο υπερπροπόνησης.

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν μπορούν να διακρίνουν την διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στην άσκηση για την υγεία και ευεξία και την οργανωμένη άσκηση σε γυμναστήρια.

ΓΥΜΝΑΣΤΕΙΤΕ ΣΩΣΤΑ! Άσκηση, Υγεία και σύνδρομο υπερπροπόνησης. citydoctors.gr

person CityDoctors

ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗ

Η αυτοεκτίμηση είναι ιδέα, στάση, συναίσθημα, εικόνα και εξωτερικεύεται με τη συμπεριφορά. Είναι η ικανότητα  του ατόμου να δίνει αξία στον εαυτό του και να τον μεταχειρίζεται με αξιοπρέπεια, με αγάπη και αλήθεια. Η αυτοεκτίμηση αφορά την αντίληψη κάποιου για το τι πραγματικά αξίζει και αναφέρεται στο τι πιστεύει για τον εαυτό του και πώς αισθάνεται γι' αυτόν.

ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗ citydoctors.gr

person CityDoctors

search
PRP και Αναζωογόνηση ενδομητρίου (Platelet-Rich Plasma) ΜΥΚΗΤΕΣ: ΕΙΝΑΙ ΣΥΧΝΟΙ ΚΑΤΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ Ουρολοίμωξη: Πως «κολλάει» και γιατί είναι συχνή κατά το καλοκαίρι To ρόδι Παιδιατρική φυσικοθεραπεία Aποκατάσταση καταγμάτων του χεριού και των δαχτύλων. Οδηγίες για τον κοροναϊό COVID 19 Γρίππη - Πώς να μην κολλήσετε! Κρυολιπόλυση - Cryolipolysis Φάρμακα κατά της διάρροιας. Πόσο αθώα είναι? Εσωστρέφεια: Χάρισμα ή αδυναμία; 2020: ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΓΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΙΤΙΣ-ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΙΤΙΣ ΤΩΝ ΤΑΞΙΔΙΩΝ ΓΥΜΝΑΣΤΕΙΤΕ ΣΩΣΤΑ! Άσκηση, Υγεία και σύνδρομο υπερπροπόνησης. ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗ Τεχνητές γλυκαντικές ύλες: Η επιστήμη στην διατροφή μας Χριστούγεννα με υγεία και ισορροπημένη διατροφή Γρίπη: Το νόσημα κάθε χειμώνα Ποιός τρόπος μείωσης του βάρους είναι πιο αποτελεσματικός; Τα συμπληρώματα διατροφής βοηθούν στην χρόνια κόπωση; Ταχύτατη και ανώδυνη θεραπεία κύστης κόκκυγα με laser Η ΚΟΠΩΣΗ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ: ΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΘΟΡΥΒΗΣΕΙ Η μετάβαση του παιδιού από το σπίτι στο σχολείο. ΑΝΤΙΤΕΤΑΝΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΟ: ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΩΝ ΔΙΑΚΟΠΩΝ ΠΟΥ ΣΥΧΝΑ ΑΜΕΛΟΥΝ ΟΙ ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΒΙΤΑΜΙΝΗ D: ΔΡΑΣΗ ΠΗΓΕΣ ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΑΙ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΑΝΤΗΛΙΑΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΔΥΣΜΕΝΩΣ ΤΗΝ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΜΠΟΥΚΩΜΕΝΗ ΜΥΤΗ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΥΣΩΝΑ CHECK UP-ΓΕΝΙΚΗ ΟΥΡΩΝ Φυσικοθεραπεία σε οστεοαρθρίτιδα ισχίου ή γόνατος

Αν είστε ειδικός στο χώρο της υγείας μπορείτε να στείλετε άρθρο για δημοσίευση στο blog@citydoctors.gr
Τα άρθρα ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.