City Doctors

Ενημερωθείτε για την Υγεία σας

Η νέα Αρθροπλαστική Γόνατος

Η νέα πρωτοποριακή σχεδίαση της αρθροπλαστική γόνατος Medial Pivot (System Evolution™)  έχει στόχο την αποκατάσταση της φυσιολογικής κινηματικής του γόνατος και ως τελικό αποτέλεσμα, ο ασθενής να έχει την αίσθηση του φυσιολογικού γόνατος μετά το χειρουργείο. 

Η νέα Αρθροπλαστική Γόνατος citydoctors.gr

person CityDoctors
date_range

Βοηθήματα για ασθενείς με αρθρίτιδα

Όπως έχουμε ξαναπεί, η αρθρίτιδα είναι ένα αυτοάνοσο νόσημα το οποίο προκαλεί εκφυλισμό των αρθρώσεων. Είναι, λοιπόν, ευνόητο πως αυτός ο εκφυλισμός προκαλεί δυσφορία στον ασθενή, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται η καθημερινή του ζωή.

Βοηθήματα για ασθενείς με αρθρίτιδα citydoctors.gr

person CityDoctors
date_range

Βελονισμός και άλλες εναλλακτικές πρακτικές

Με την ειδικότητα του ορθοπεδικού χειρουργού εξέτασα πολύ συχνά ασθενείς με βασανιστικούς πόνους, συχνά χρόνιους, σε διάφορα σημεία του σώματος. Λέξεις όπως οστεόφυτα, αυχενικό, οσφυαλγία, δισκοκήλες έδιναν μια έννοια ανίατου νοσήματος και πολλοί θεωρούσαν απαραίτητο το χειρουργείο. Στην πραγματικότητα τις περισσότερες φορές ήταν μυοσκελετικά προβλήματα που δύσκολα αντιμετωπίζονται με την κλασσική ιατρική, εύκολα όμως με τον βελονισμό.

Βελονισμός και άλλες εναλλακτικές πρακτικές citydoctors.gr

person CityDoctors
date_range

Ψηφιακή αρθροπλαστική γόνατος

Όταν μιλάμε για οστεοαρθρίτιδα του γόνατος, εννοούμε την προοδευτική και σταδιακή φθορά του γόνατος – και κυρίως του χόνδρου- ο οποίος βαθμιαία εκφυλλίζεται. Το αποτέλεσμα είναι να καταστρέφεται πλήρως η άρθρωση, προκαλώντας έντονο πόνο, δυσκαμψία, διόγκωση αλλά πολλές φορές και παραμόρφωση. Οι πάσχοντες από οστεοαρθρίτιδα συνήθως διαμαρτύρονται για έντονο πόνο που τους αποτρέπει από το να συμμετέχουν σε καθημερινές δραστηριότητες, επιδεινώνοντας έτσι την ποιότητα ζωής τους.

Ψηφιακή αρθροπλαστική γόνατος citydoctors.gr

person CityDoctors
date_range

Διαδερμικά υποβοηθούμενη αρθροπλαστικής ισχίου “PATH” και η ‘’καινοτομία’’ του “SUPER PATH”

Πρόκειται για μια ελάχιστα επεμβατική οπίσθια προσπέλαση του ισχίου με σκοπό τη διαφύλαξη των μυϊκών μονάδων της άρθρωσης του ισχίου και την ελαχιστοποίηση των απωλειών αίματος κατά την επέμβαση με άμεσο σκοπό την πλήρη αποκατάσταση της λειτουργικότητας της άρθρωσης του ισχίου και την γρηγορότερη επάνοδο στις δραστηριότητες του ασθενή.

Διαδερμικά υποβοηθούμενη αρθροπλαστικής ισχίου “PATH” και η ‘’καινοτομία’’ του “SUPER PATH” citydoctors.gr

person CityDoctors
date_range

Απαλλαγείτε από τον πόνο στον Ώμο

Ο πόνος στον ώμο μπορεί να οφείλεται σε διάφορους λόγους, είναι λοιπόν βασικό να μην «βαφτίζουμε» οποιονδήποτε πόνο τενοντίτιδα ή αρθρίτιδα ή περιαρθρίτιδα που είναι όρος ξεπερασμένος στη σύγχρονη αρθρογραφία. 

Απαλλαγείτε από τον πόνο στον Ώμο citydoctors.gr

person CityDoctors
date_range

Το Σύνδρομο Λαγονοκνημιαίας Ταινίας (γόνατο του δρομέα)

Η λαγονοκνημιαία ταινία είναι μια παχιά περιτονία, σαν ταινία, η οποία ξεκινάει κεντρικά της άρθρωσης του ισχίου από τη λαγόνιο ακρολοφία και καταλήγει περιφερικά της άρθρωσης του γόνατος στην εγγύς κνήμη. Σχηματίζεται από τη συμβολή της περιτονίας των καμπτήρων,  απαγωγών και εκτείνοντων μυών του ισχίου.

Το Σύνδρομο Λαγονοκνημιαίας Ταινίας (γόνατο του δρομέα) citydoctors.gr

person CityDoctors
date_range

Ρήξη Μηνίσκου: από τη διάγνωση στη θεραπεία

Οι μηνίσκοι είναι δομές από ινοελαστικό χόνδρο ανάμεσα στο μηριαίο οστό και την κνήμη. Συμβάλλουν στην ομαλή λειτουργία της άρθρωσης του γόνατος, στην επαλληλία, στη σταθερότητα, στη μετάδοση των φορτίων και στην απορρόφηση των κραδασμών. Διακρίνονται σε έσω και έξω μηνίσκο.

Ρήξη Μηνίσκου: από τη διάγνωση στη θεραπεία citydoctors.gr

person CityDoctors
date_range

Σύγχρονα δεδομένα για την οστεοαρθρίτιδα του γόνατος

Η οστεοαρθρίτιδα του γόνατος είναι εκφυλιστική νόσος  που προκαλεί προοδευτική απώλεια του αρθρικού χόνδρου του γόνατος. 

Σύγχρονα δεδομένα για την οστεοαρθρίτιδα του γόνατος citydoctors.gr

person CityDoctors
date_range

Τι πρέπει να γνωρίζουμε για την Οστεοαρθρίτιδα του ισχίου

Είναι εκφυλιστική νόσος που προκαλεί προοδευτική απώλεια του αρθρικού χόνδρου της άρθρωσης του ισχίου. Έχει επίπτωση 88 ανά 100.000 ανθρώπους ανά έτος που εμφανίζονται με συμπτώματα από την αρθρίτιδα.

Τι πρέπει να γνωρίζουμε για την Οστεοαρθρίτιδα του ισχίου citydoctors.gr

person CityDoctors
date_range

Τενοντίτιδα ώμου και σύνδρομο πρόσκρουσης - Υπάρχει λύση

Η πάθηση του τενοντίου πετάλου των στροφέων μυών του ώμου είναι μία αλληλουχία γεγονότων που ξεκινά αρχικά με ήπια πρόσκρουση και εξελίσσεται προοδευτικά σε μερική ρήξη, οξεία ή χρόνια ολική ρήξη και τελικά σε αρθροπάθεια του ώμου αν δεν αντιμετωπιστεί. 

Τενοντίτιδα ώμου και σύνδρομο πρόσκρουσης - Υπάρχει λύση citydoctors.gr

person CityDoctors
date_range

Ορθοπαιδικές Χρήσεις των Κορτικοστεροειδών(Κορτιζόνη): Οφέλη και Κίνδυνοι

Τα κορτικοστεροειδή αναφέρονται σε μια κατηγορία ορμονών που απαντώνται φυσιολογικά στα επινεφρίδια του σώματος. Ωστόσο, αυτές οι ορμόνες μπορούν επίσης να παραγθούν συνθετικά στο εργαστήριο. Και οι δύο μπορούν να χρησιμοποιηθούν ιατρικά για τη θεραπεία ποικίλων παθήσεων, συμπεριλαμβανομένων των ορθοπεδικών όπως η αρθρίτιδα και η φλεγμονή από τραυματισμούς μαλακών μορίων.

Ορθοπαιδικές Χρήσεις των Κορτικοστεροειδών(Κορτιζόνη): Οφέλη και Κίνδυνοι citydoctors.gr

person CityDoctors
date_range

Σακίδια-σχολικές τσάντες και πόνος στην πλάτη των παιδιών

Το σχολείο ξεκινά και πάλι σε όλη την χώρα. Για τα παιδιά στα δημοτικά σχολεία, αυτό σημαίνει επιστροφή στην μεταφορά βαρέων σακιδίων , των πόνων στις πλάτες και των προβλημάτων στάσης που προκύπτουν.

Σακίδια-σχολικές τσάντες και πόνος στην πλάτη των παιδιών citydoctors.gr

person CityDoctors
date_range

Αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα- Επιλογές θεραπείας

Η αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα είναι μια χρόνια αυτοάνοση ασθένεια, παρόμοια με τη ρευματοειδή αρθρίτιδα, η οποία επηρεάζει αρχικά τη οσφυϊκή μοίρα της σπονδυλικής στήλης σε όσους προσβληθούν.

Αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα- Επιλογές θεραπείας citydoctors.gr

person CityDoctors
date_range

Οι πιο συχνές ορθοπεδικές χειρουργικές επεμβάσεις σε γυναίκες άνω των 40 ετών

Καθώς οι γυναίκες προσεγγίζουν τη μέση ηλικία, μπορεί να αντιμετωπίσουν ειδικά μυοσκελετικά προβλήματα που τiς αφορούν πιο συχνά από τους άνδρες. Μάθετε για τις 5 πιο συχνές ορθοπαιδικές χειρουργικές επεμβάσεις που αντιμετωπίζουν γυναίκες άνω των 40 ετών.

Οι πιο συχνές ορθοπεδικές χειρουργικές επεμβάσεις σε γυναίκες άνω των 40 ετών citydoctors.gr

person CityDoctors
date_range

search
Η νέα Αρθροπλαστική Γόνατος Μεσογειακή διατροφή και μεταβολικό σύνδρομο Δίαιτα South Beach Η νηστεία για την καρδιά, τον διαβήτη και τον καρκίνο Σοκολάτα: Ένα δώρο για τον έρωτα και την υγεία 6 Μύθοι για την Ασφάλεια Τροφίμων Ενεργειακό Ισοζύγιο και Χοληστερόλη Μύθοι και Αλήθειες για την τροφική δυσανεξία Βιωματικές Ομάδες Αυτογνωσίας - Προσωπικής Ανάπτυξης Η αντιμετώπιση της Παχυσαρκίας. Σε παγκόσμιο επίπεδο! Μέθοδος Μηχανικής Διάγνωσης "Θεραπεία McKenzie" Οσφυαλγία Βοηθήματα για ασθενείς με αρθρίτιδα Κρυψορχία στα Παιδιά 8 Μύθοι για τις παγίδες στο αδυνάτισμα Εγκεφαλική Παράλυση και Συνοδά Προβλήματα Ποδολογία και Ποδιατρικό Πεντικιούρ Πώς θα χάσετε καλοκαιρινά βάρη; Καρπούζι: Ο βαρόνος του καλοκαιριού Εγκεφαλική παράλυση και ψυχοκινητική ανάπτυξη Διακοπές χωρίς να πάρουμε βάρος! Διατροφή για να καταπολεμήσετε την κυτταρίτιδα Χαλασμένα Νεογιλά Δόντια (Πρώτα Δόντια) - Γιατί Να Φτιαχτούν, Αφού Θα Τα Αλλάξει; Η διατροφή ως ασπίδα προστασίας από την άνοια Οι τύποι της εγκεφαλικής παράλυσης Κρίσεις Πανικού Μου αρέσει η μπύρα, αλλά φοβάμαι να μην κάνω... κοιλιά 7 Μύθοι για τα Γαλακτοκομικά Μάθε τι πρέπει και τι δε πρέπει να κάνεις στο παιδικό έγκαυμα Πονος στους ορχεις του παιδιού

Αν είστε ειδικός στο χώρο της υγείας μπορείτε να στείλετε άρθρο για δημοσίευση στο blog@citydoctors.gr
Τα άρθρα ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.