Όσοι από εσάς πιστεύετε ότι δεν υπάρχει COVID και μας εμβολιάζει ο 666 ή είμαστε θύματα παγκόσμιας συνωμοσίας, ΜΗ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ. Δε θα σας προσφέρει τίποτα.

Όσοι είστε φοβισμένοι, μπερδεμένοι, κάνετε ένα κόπο.

Γιατί σκέφτηκα να μετακομίσω στη Δανία

Ή γιατί η υγεία της 8χρονης κόρης μου έγινε έρμαιο στα χέρια ανεμβολίαστων συμπατριωτών μου

Η απάντηση είναι απλή. Για να σώσω το παιδί μου. Όσο κλισέ και μελοδραματικό και αν ακούγεται, η παρούσα κατάσταση είναι αυτή. Ο COVID είναι εδώ, χορεύει όλη την ανθρωπότητα, η ζωή μας δεν μπορεί να είναι κανονική, άνθρωποι πέθαναν, πεθαίνουν και θα πεθάνουν.

Παιδιά θα πεθάνουν. Τελεία.

Το ακούτε; Απανταχού γονείς το ακούτε; Απανταχού ανεμβολίαστοι όλων των ιδεολογιών το ακούτε;

Την πίεσή σας γιατί τη ρυθμίζετε κάτω από 14 με 9; Γιατί παίρνετε αντιβίωση όταν αρρωσταίνετε; Γιατί παίρνετε Depon;

Γιατί είναι αποτέλεσμα επιστημονικών ερευνών ότι το Depon μειώνει τον πόνο και τον πυρετό. Γιατί έχει μελετηθεί ότι η πίεση πάνω από 14 προξενεί δυσάρεστες συνέπειες στον ανθρώπινο οργανισμό. Γιατί η πενικιλλίνη που ανακαλύφθηκε τυχαία από τον έρμο τον Fleming έχει δράση κατά των μικροβίων.

Και να μην ξεχάσω ότι θεωρώ ότι καπνιστής που δεν εμβολιάζεται συμβολίζει τη μέγιστη αντίφαση της ιατρικής. Ρουφά καρκινογόνες ουσίες γνωστές τοις πάσι και φοβάται/ αρνείται ένα από τα πιο ραφιναρισμένα εμβόλια της σύγχρονης Ιατρικής που έχει γίνει σε δισεκατομμύρια ανθρώπους και έχει σώσει χιλιάδες ζωές.

Αυτά γιατί τα δέχεστε χωρίς διαδηλώσεις και αντιδράσεις; Γιατί το πίνετε άφοβα το depon ενώ το χαρτί γράφει ένα κατεβατό από δυνητικές παρενέργειες; Γιατί είναι εξαιρετικά σπάνιες. Γιατί έτσι πορευόμαστε από καταβολής Ιατρικής με τα φάρμακα και τους θεραπευτικούς στόχους. Ή μήπως δεν κάνατε το διπλούν και τριπλούν προ 45 ετών, όπως η υπογράφουσα; Προ 45 ετών η Ιατρική δεν είχε σχέση με το σήμερα, όπως πριν 3 χρόνια δεν ξέραμε τι είναι το powerbank και το drone.

Εμπιστευόμαστε τις μελέτες και τις ιατρικές μεθόδους όπως τις εμπιστευτήκαμε για το χειρουργείο της σκωληκοειδούς μας και την καισαρική του παιδιού μας. Όπως τις εμπιστευόμαστε για το εμβόλιο κατά της διφθερίτιδας και της ανεμεβλογιάς.

Έτσι λοιπόν κι εγώ έκανα την ακόλουθη επαγωγική σκέψη.

Οι συμπατριώτες μου δεν εμβολιάζονται  →   Το τείχος ανοσίας δε χτίστηκε στη χώρα μου.

→ Το ένα μου παιδί δεν μπορεί να εμβολιαστεί ακόμη γιατί είναι 8 χρόνων, το άλλο φυσικά το εμβολιάσαμε (12 ετών)

 → Το παιδί μου αυτό πηγαίνει σχολείο εν τω μέσω της πολύ μεταδοτικής μετάλλαξης δέλτα → Το παιδί μου δυνητικά μπορεί να κολλήσει μετάλλαξη δέλτα →Το παιδί μου έχει ένα ποσοστό 10% να νοσήσει βαριά.

Γιατί; Επειδή δεν χτίστηκε τείχος ανοσίας εξαιτίας των συμπατριωτών μου που επέλεξαν να μην εμβολιαστούν για διάφορους λόγους, παραθέτω κάποιους εδώ

  1. Γιατί ανήκουν στην κατηγορία της εισαγωγής και αν έχουμε υψηλό ποσοστό από αυτούς στη χώρα μας, την κοιτίδα της δημοκρατίας και του πολιτισμού, κάτι κάνουμε λάθος στην παιδεία που παρέχουμε.
  2. Γιατί θέλουν τη βολή τους και την πλασματική και πρόσκαιρη καλοπέραση που τους παρέχει το να μην φορούν μάσκα, να συνεχίζουν κανονικά τη ζωή τους σαν να μην τρέχει τίποτα και να μην προσέχουν, μέχρι φυσικά ο COVID να χτυπήσει την πόρτα τους και μετά να βλέπουμε αναρτήσεις του τύπου ήμουν αρνητής και νόσησα βαριά
  3. Γιατί δεν έχουν υψηλή κοινωνική ευθύνη και δεν αντιλαμβάνονται ότι όλοι αποτελούμε ένα παζλ και ένα ντόμινο στο θέμα COVID (ανάθεμα την ώρα και τη στιγμή που τα παιδιά γίναν μέρος αυτού του ντόμινο)
  4. Γιατί δεν έχουν υψηλή ανθρωπιστική ευθύνη για τους ηλικιωμένους συμπατριώτες τους και για τα παιδιά

π.χ Θαύμαζα την ανεμελιά των νεαρών που μαζεύονταν στον περιφερειακό του Γαλατσίου τον χειμώνα προ εμβολιαστικής δυνατότητας και ειλικρινά αναρωτιόμουν δεν λυπούνται τον παππού τους, τη γιαγιά τους, τον ανοσοκατεσταλμένο συγγενή τους;

  1. Γιατί είναι φοβισμένοι. Γιατί ακούν τους συναδέλφούς μου ιατρούς που ανήκουν στην κατηγορία 1, που ήταν κάποτε έξυπνοι μαθητές, πέρασαν ιατρική, τέλειωσαν ιατρική και από τότε δεν ξαναείδαν μελέτη ούτε ζωγραφιστή. Και επισυνάπτω τα λόγια του κυρίου Βασιλακόπουλου: είστε άσχετοι, αμόρφωτοι, διαβάστε καμιά μελέτη. Επιδεικνύετε εγκληματική συμπεριφορά θα έλεγα εγώ.
  2. Γιατί είναι μπερδεμένοι. Από πότε οι δημοσιογράφοι έγιναν ρυθμιστές της κοινής γνώμης σε θέματα ιατρικά? Και αν έχετε γίνει, προσέξτε το λόγο σας και υπηρετήστε το λειτούργημα σας με συνέπεια και αντικειμενικότητα.

Κάποιους από εσάς τώρα σας έχασα γιατί ανέφερα κάποιο όνομα που το έχετε συνδέσει με φιλοκυβερνητικά κανάλια, άρα και εγώ κατατάσσομαι ως τέτοια, άρα δεν είμαι άτομο άξιο εμπιστοσύνης.

Είμαι ένας καλός επιστήμονας uptodate (=διαρκώς ενημερωμένος για τις εξελίξεις της ιατρικής επιστήμης που υπηρετώ). Δεν έχω ούτε πολιτικές σκοπιμότητες ούτε σκοπιμότητες αυτοδιαφήμισης, αυτοπροβολής και αγόρευσης σε μαινόμενα πλήθη.

Νοιάζομαι για τον ασθενή, παρόλο που μου λένε κάποιοι ψέμματα, που με αγνοούν όταν τους περιγράφω πως κινδυνεύουν, που δεν πάνε νοσοκομείο όταν νοσούν βαρειά και τους παρακαλάω.

Πάνω απ’όλα νοιάζομαι για τους δικούς μου. Για το σύζυγό μου που μπαίνει σε σπίτια να εξετάσει κόσμο και αρνήθηκε να κάνει πίσω το Νοέμβριο που του ζήτησα να σταματήσει γιατί φοβήθηκα μην κολλήσει, για τους ηλικιωμένους γονείς μας που τους έχουμε κλείσει μέσα και τους βλέπουμε με φόβο ψυχής γιατί είναι 80 συν.

Για τα παιδιά μου.

Δεν θα μπορούσα να στείλω ανεμβολίαστη την 12χρονη κόρη μου σχολείο, χωρίς τύψεις ότι την εκθέτω σε έναν δυνητικά θανατηφόρο ιό, ενώ υπάρχει εμβόλιο. Ξέρω, ξέρω τα παιδιά δεν νοσούν βαριά. Νοσεί το 10% με τη μετάλλαξη δέλτα, ποσοστό που είναι σημαντικά υψηλό. Επισυνάπτω την ανακοίνωση της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας.

Η 8χρονη κόρη μου; Που έτσι στα καλά καθούμενα η τύχη της έγινε έρμαιο της επιλογής εμβολιασμού των συμπατριωτών μου; Αυτή τι να πει; Εγώ και ο πατέρας της τι να κάνουμε; Σαν μάνα θέλω να την προστατέψω, δεν είμαι καθόλου συμφιλιωμένη με το να κολλήσει COVID, μόνο εκείνη ανεμβολίαστη στην οικογένεια, επειδή της έτυχε να ζει σε μία χώρα που το τείχος ανοσίας φτάνει το 60% για τους λόγους που ανέφερα.

Γιατί η τύχη του παιδιού μου στα χέρια τους;

Δεν καταφέραμε να πείσουμε, δεν καταφέραμε να επηρεάσουμε, η παιδεία μας χωλαίνει, μπάζει από παντού, αλλά το παιδί μου, τα παιδιά του προσγειωμένου κόσμου τι φταίνε;

Μήπως να μετακομίσω στη Δανία; Εκεί το παιδί μου θα προστατευόταν από το τείχος ανοσίας 90% που έχτισε ο εμβολιασμός του πληθυσμού και δεν θα κινδύνευε.

 

Σκεφτείτε το.

Εμβολιαστείτε.

 

Χρόνη Γεωργία

Παθολόγος

Πτυχιούχος Ιατρικής Σχολής Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος Mεθοδολογία της Ιατρικής Έρευνας Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Υποψήφια Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ

Διπλωματούχος International Diploma of Lifestyle Medicine

 

 

Υ.Γ Οι τίτλοι όχι για διαφήμιση, για την τεκμηρίωση της επιστημονικότητάς μου, γιατί η πανδημία ανέδειξε συναδέλφους που ξεκάθαρα δεν μπορούν να καλούνται ΙΑΤΡΟΙ