Η ταυρίνη είναι αμινοξύ που περιέχεται κυρίως στις ζωικές τροφές - κρέας ψάρι.

Ανήκει στα απαραίτητα αμινοξέα, δηλ  σε αυτά που προσλαμβάνει ο άνθρωπος με τις τροφές. Τα αμινοξέα  γενικώς είναι δομικοί λίθοι των πρωτεϊνών. Εξ αυτών κάποια συνθέτει ο ανθρώπινος οργανισμός , ενώ κάποια αλλά δεν μπορεί να τα συνθέσει και τα παίρνει με τις τροφές.

Όταν ένας άνθρωπος σιτίζεται κανονικά, επαρκή πόσα απαραίτητων αμινοξέων προσλαμβάνονται με τις τροφές.

ταυρίνη που συντίθεται   στο εργαστήριο περιέχεται σε διατροφικά συμπληρώματα που κυκλοφορούν ευρέως στην αγορά με την ονομασία

,ενεργειακά ποτά, και συνιστώνται σε νέα άτομα που γυμνάζονται για μυϊκή ενδυνάμωση.

Παρά ταύτα τα μόνα γνωστα και  τεκμηριωμένα  για την δράση της ταυρίνης στον άνθρωπο είναι ότι προσλαμβάνεται με τις τροφές, απορροφάται από το έντερο , φθάνει στο ήπαρ και από εκεί στη χολη όπου ενώνεται με χολικο οξυ και

σχηματιζει ταυροχολικο νάτριο, ουσία που ανήκει στα χολικά άλατα.

Η λειτουργία των χολίκων αλάτων είναι να γαλακτωματοποιουν τα λίπη της τροφής και να προάγουν την απορρόφηση τους.

Ακόμα τα χολικα άλατα σχηματίζουν υδροδιαλυτες συμπλοκές ενώσεις  με αδιάλυτες στο νερό ουσίες όπως η χοληστερίνη και οι λιποδιαλυτές βιταμίνες Α,D,E,K. Eτσι προάγεται η απορρόφηση τους από το έντερο και με τη βοήθεια της παγκρεατικης λίπασης.

Όλες οι άλλες ιδιότητες και τα ωφέλη που αποδίδονται στην ταυρίνη δεν έχουν μελετηθεί επαρκώς στον άνθρωπο, όπως δεν έχει μελετηθεί  και η εξωγενής μακροχρόνια χορήγηση συνθετικής ταυρίνης.